Menu
Hurtig levering

14 dages returret

Fragt ned til 16 kr.

vælg selv leveringsmetode

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

altid over 60.000 varer

Chat
70 20 08 08

Armaturer (lys)

De klassiske armaturer med lysstofrør findes efterhånden rigtigt mange steder, og det er en nem og prisvenlig måde at skabe god belysning på. Hos WATTOO.DK finder du et stort udvalg af armaturer til lysstofrør fra kendte producenter som CH Armatur, Glamox og SITECO. Vi har samlet vores udvalg her på siden, så du nemt kan finde det lysarmatur du leder efter; uanset om det er til indendørs eller udendørs brug.

Vi ved dog også godt, at det kan være svært at vælge det helt rigtige armatur og lysstofrør, for udvalget er meget stort – og det er ikke noget, der skal udskiftes hele tiden, hvorfor man måske ikke lige holder sig opdateret på teknologien. I det følgende har vi derfor samlet nogle gode råd, som du kan tage med på vejen, når du skal investere i et nyt armatur til lysstofrør.

Gode råd til køb af armatur og lysstofrør

Et armatur med tilhørende lysstofrør kan være en meget effektiv og prisvenlig måde at oplyse store arealer på. Brugt på den rigtige måde giver armaturer og lysstofrør nemlig et meget energieffektivt lys, der holder i lang tid. Men der er naturligvis nogle overvejelser du bør gøre dig, når du skal købe et nyt armatur med lysstofrør.

Det første du skal have med i tankerne, er om armaturet skal bruges indendørs eller udendørs. Selvom det virker meget trivielt og simpelt, så er det immervæk en fejl, som mange begår. Et indendørs armatur er ikke lavet til at modstå vind og vejr, hvorfor det selvsagt går i stykker meget hurtigt under de forkerte forhold. Det samme gør sig i øvrigt gældende for armaturer, der skal monteres i vådrum; som eksempelvis badeværelser.

Dernæst så er det altid en god ide, at undersøge hvordan lyskvaliteten er på dit lysstofrør. Som udgangspunkt har alle lysstofrør en høj lysstrøm i forhold til almindelige glødepærer, halogenpærer eller LED-pærer – men det er ikke det eneste du skal vurdere lysstofrørene på. Det er nemlig også væsentligt at undersøge farvegengivelsen og farvetemperaturen.

Farvegengivelsen på lysstofrør vurderes på samme måde som almindelige pærer, nemlig ved det man kalder for Ra værdien. Denne værdi skal helst være høj – og gerne så tæt på 100 som muligt. En god tommelfingerregel er dog at holde sig over 80 Ra, da det typisk er grænsen for dét, vi kan kalde for god farvegengivelse.

Men modsat farvegengivelsen, så adskiller lysstofrør sig typisk meget fra almindelige pærer, når vi kigger på lyskildens farvetemperatur. Det forholder sig således at dine lyskilders farvetemperatur udtrykkes ved deres Kelvin værdi, og denne er typisk et sted mellem 2600 og 3000 Kelvin. Det er nemlig inden for det interval, at lyskilden gengiver et varmt og behageligt lys.

Et lysstofrør derimod leverer ofte et lidt koldere lys. Tidligere var det meget udtalt, med i takt med at producenter som Osram, Philips og SITECO er blevet endnu bedre til at producere deres lysstofrør, er farvetemperaturen også blevet mere lig dét, vi kender fra almindelige pærer. Et godt råd er derfor, at du som udgangspunkt går efter en Kelvin værdi, der er i nærheden af – eller lidt under – 3000 Kelvin.

Se alle produkter i kategorien Belysning

Fremragende

Baseret på 3129 anmeldelser

Se nogle af anmeldelserne her.

09.05

Altid god service og hurtig levering

Altid god service og hurtig levering, super

Thomas Krogh

26.04

Enestående service og stort udvalg

Overskueligt og effektivt bestillingssystem; meget hurtig levering og effektivt returvarehåndtering...

Mads Toft Søndergaard

15.04

SUPER SERVICE

Jeg modtog en vaskekumme, der var gået itu under forsendelsen. Jeg ringede, og fortalte hvad der va...

B. Hansen

02.03

Superhurtig levering

Inger slinger i valsen - hurtig bestilling, hurtig levering. Kan kun anbefales

Mors datter

01.03

Fantastisk service - rigtig god oplevelse.

God service på WATTOO.DK - god oplevelse med levering. Og det gav os fuld blus i køkkenet...efter ...

Henrik Hansen

08.02

God indsigt og meget fin service!

Med min oplevelse kan man roligt handle med WATTOO.DK. Den jeg talte med hos WATTOO, gjorde sit til ...

Connie

13.12

Stort udvalg og gode priser.

Stort udvalg og gode priser.

Kent

13.12

Alt klappede på kort tid

Alt klappede på kort tid

Gunnar Jepsen

13.12

hurtig og smertefri handel og levering

hurtig og smertefri handel og levering, de kan anbefales

Tommy Friis Jensen

13.12

Fantastisk informationsniveau i forløb

Varen perfekt og helt fantastisk information i hele ekspeditionsforløbet

Jesper

13.12

Fuld tilfreds

Fuld tilfreds - ikke noget at klage over

ARNE JESPERSEN