Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

Lyskilder (Pærer)

De flotteste lamper er ikke meget værd uden de rigtige pærer, der kan give et flot og behageligt lys. Hos WATTOO.DK finder du et stort og bredt udvalg af forskellige lyskilder til din belysning, fra anerkendte og kvalitetsbevidste producenter. Se vores flotte sortiment af alt fra LED-pærer til specialpærer her på siden, og find netop den lyskilde, som du har brug for.

   

  1. inkl. moms 558,00 DKK
  2. inkl. moms 683,00 DKK
  3. inkl. moms 192,00 DKK
  4. inkl. moms 192,00 DKK

   

Udvalget af forskellige pærer er dog efterhånden meget stort, og det kan være svært at navigere rundt i de mange forskellige typer af lyskilder. Hvis du ikke har helt styr på hvad du skal kigge efter, når du skal købe en ny pære, så kan du i det følgende finde en guide til køb af lyskilde.

Sådan finder du den helt rigtige pære

Det kan være lidt af en videnskab at vælge den rigtige pære; uanset om det er en glødepære, halogenpære, vintagepære eller noget helt fjerde. Det kræver nemlig at man kender til centrale begreber, og ved hvad de forskellige begreber fortæller noget om. Det kan vi dog godt hjælpe dig med, så i det følgende kan du læse mere om farvegengivelse og farvetemperatur.

En af de første ting du skal kigge efter, når du er på jagt efter en ny pære, er farvegengivelsen. Den siger nemlig noget om, hvor god pæren er til at gengive almindeligt dagslys. Din pæres farvegengivelse udtrykkes ved en Ra værdi, og den skal helst være så tæt på 100 som muligt.

Men selvom tommelfingerreglen hedder, at lyskildens Ra værdi skal være så tæt på 100 som muligt, så fortæller det ikke hele historien. Det er derfor bedre at have det udgangspunkt, at lyskilden som minimum skal have en Ra værdi over 80. Det er nemlig den typiske grænse for, hvornår man kan snakke om god farvegengivelse. Holder du dig til denne værdi eller over, så er du sikret en pære, der har en god farvegengivelse – og dermed et behageligt lys.

Men udover farvegengivelse, så har farvetemperaturen på dine pærer også meget at sige. Lyskildens farvetemperatur måles i Kelvin, og her er det en god tommelfingerregel at holde sig til 2600-3000 Kelvin. Det giver nemlig et varmt og behageligt lys.

Tidligere forholdt det sig sådan, at de klassiske glødepærer og halogenpærer havde den bedste og mest behagelige farvetemperatur med en Kelvin på 2600-2800 – og de strømbesparende LED-pærer derimod afgav et lidt koldere lys, som ikke faldt i ret manges smag. Det er heldigvis en saga blot, for de moderne LED-pærer kommer nu med et varmere og pænere lys.

Tag højde for pærens levetid

Hvor din lyskildes farvetemperatur og farvegengivelse siger meget om kvaliteten af det lys, der gengives – så siger det ikke noget om, hvor lang tid din pære holder. Og det har naturligvis også en stor indflydelse på, om lyskilden er et godt valg eller ej.

En af de helt klare fordele ved LED-pærer kontra halogenpærer og traditionelle glødepærer er, at de oftest holder meget længere tid. De moderne LED-pærer har en levetid på op mod 25.000 timer; hvilket er 10-12 gange så lang tid som almindelige glødepærer, og 4-6 gange så lang tid som halogenpærer. Det er altså ligeledes værd at tage med i overvejelserne – særligt hvis du har mange pærer, der skal udskiftes.

Se alle produkter i kategorien Belysning

Skriv til os