Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

Downlight kabel

Indbygningsspot er blevet populære i Danmark, og de findes efterhånden rigtigt mange forskellige steder – fra badeværelset til køkkenet til gangen. Det er derfor også vigtigt med det rigtige materiale til installation af indbygningsspot, og her finder du altid et moderne udvalg af høj kvalitet hos os. Hos WATTOO.DK forhandler vi nemlig downlight kabler fra de bedste producenter, hvilket sikrer dig et godt og holdbart produkt.

   

 1. TILBUD
  3G1,5 mm² Downlightkabel (flertrådet leder, varmebestandigt 90°, sort)

  3G1,5 mm² Downlightkabel (flertrådet leder, varmebestandigt 90°, sort)

  Kablet kan købes i afmålt længde. Gå ikke på kompromis med kvaliteten, når du skal købe kabel til indbygningsspot. 90° kabel i super kvalitet til installation af halogenspot og downlights. Ifølge reglerne skal jordledningen føres med rundt når der sløjfes imellem 230V downlights. Dette gælder også for indbygningsspot som er dobbelt isoleret og ikke skal bruge jord selv.

  inkl. moms fra 15,00 DKK
 2. 3G1,5 mm² Downlightkabel, hvid (flertrådet leder, varmebestandigt 90°) - 100 meter

  Varmebestandigt silikonegummi kabel som bruges til halogenspot og downlight installationer som er en del af den faste el-installation. Især velegnet når der sløjfes mellem 230 V indbygningsspot, da reglerne kræver at en funktionel jordledning føres med rundt lige meget om spottet skal bruge den eller ej.

  Varenr: 0835102115

  inkl. moms 3.225,00 DKK
 3. 3G1,5 mm² Downlightkabel, sort (flertrådet leder, varmebestandigt 90°) - 100 meter

  Varmebestandigt silikonegummi kabel som bruges til halogenspot og downlight installationer som er en del af den faste el-installation. Især velegnet når der sløjfes mellem 230 V indbygningsspot, da reglerne kræver at en funktionel jordledning føres med rundt lige meget om spottet skal bruge den eller ej.

  Varenr: 0835102034

  inkl. moms 2.100,00 DKK

   

Men hvad er det egentlig der er specielt ved downlight kabler, og hvorfor bruger man dem til indbygningsspot? Det kigger vi nærmere på i næste afsnit, hvor du kan læse endnu mere om at finde det rigtige downlight kabel – og hvad du generelt skal kigge efter, når der skal investeres i nye ledninger som eksempelvis installationskabler eller lampeledninger.

Køb af gode downlight kabler

Hvis du vil have det optimale ud af dine indbygningsspot, så kræver det gode ledninger – og downlight kabler er produceret til formålet. En af de ting der adskiller downlight kabler fra almindelige lampeledninger er, at downlight kabler kommer med større ledere, hvilket er en fordel for dine indbygningsspot.

En ting du skal være opmærksom på, når du køber downlight kabler, er at du ofte er påkrævet at købe kabler med jord leder – selvom dine spots ikke kræver det. Det forholder sig nemlig således, at jordledningen skal føres med rundt, når du sløjfer mellem 230V indbygningsspot. Du kan dog bruge downlight kabler uden jord leder til de spots, hvor der ikke skal sløjfes – og som naturligvis ikke kræver jord leder.

En sidste ting der er værd at overveje, inden du køber nye downlight kabler, er hvorvidt du ønsker halogenfri kabler. Typisk egner halogenfri kabler sig rigtigt godt til installationer, hvor der er høj varme. Halogenfri downlight kabler er nemlig varmebestandige, og udleder ikke samme giftige røg i tilfælde af brand, som normale kabler og ledninger gør.

Generelt om køb af ledninger og kabler

Fælles for alle ledninger og kabler er, at du skal have styr på, hvor mange meter du skal bruge. Hos WATTOO.DK finder du typisk de specifikke ledninger eller kabler i mange forskellige længder – og vores downlight kabler fås helt op til 100 meter i længde. Husk altid at få lidt mere end du har behov for, da det fungerer som en ekstra sikkerhed i forhold til at have nok materiale at arbejde med, når el installationerne skal på plads.

En anden mulighed er naturligvis at købe dine kabel efter opmålte længder, og her kan vi også være behjælpelige. Dette kan være en god mulighed hvis du har brug for meget lange kabler – eller omvendt, hvis dine downlight kabler ikke skal være nær så lange, som de standard mål producenterne stiller til rådighed.

Endvidere er det også altid en gode ide, at du overvejer hvor mange ledere dine kabler eller ledninger skal indeholde. Typisk kan du vælge mellem to og tre ledere, alt efter hvorvidt det er nødvendigt med jord leder eller ej. Dette er typisk bestemt af dét, du skal installere – men når det handler om indbygningsspot, så er det ofte påkrævet, at dine kabler kommer med jord leder.

Se alle produkter i kategorien Elartikler - Kabel, ledning & rør

Skriv til os