Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

Vi leverer ordrer som normalt

Væg / bord / gulv

Det er vigtigt at indrette boligen med den rette belysning – for det bidrager til et mere behageligt rum, der virker større. De fleste af os bruger loftlamper som den primære belysning, men hvis du vil have det flotteste og mest behagelige rum at være i, så bør du supplere med anden belysning i form af væglamper, bordlamper eller gulvlamper.

Hos WATTOO.DK finder du et stort og moderne udvalg af lamper til væggen, bordet eller gulvet. Vi fører flotte lamper fra kendte producenter som LampGustaf, Markslöjd og Nordlux, og det er din garanti for et godt produkt. Her på siden finder du vores udvalg af forskellige lamper til den indendørs belysning, så du nemt kan vælge din favorit.

Men vi ved også godt, at det kan være svært at skabe god belysning i boligen – og de færreste tænker over, hvordan den rette belysning kan påvirke opfattelsen af rummet positivt. I det følgende giver vi dig derfor nogle gode råd med på vejen, til når du skal vælge din nye væglampe, bordlampe eller gulvlampe.

Gode råd til indendørs belysning

Det er altid en god ide at blande forskellige typer af belysning, når der skal vælges lamper til din bolig. De fleste af os bruger typisk loftlamper som den primære belysning, men det er ikke ensbetydende med, at det er det rigtige at gøre. Du kan nemlig få meget mere ud af rummet, hvis du også supplerer med belysning fra gulv-, væg- og bordlamper.

Når et rum bliver belyst oppefra, så kan det medvirke til, at rummet fremstår mindre og mere kompakt. Det er ikke en god ting, for dine rum skal helst føles så åbne og store som muligt, såfremt du ønsker det bedste indeklima. Løsningen er heldigvis simpel, for du skal blot supplere med anden belysning i form af forskellige typer lamper.

Og det er lige præcis her væglamper, bordlamper og gulvlamper kommer ind i billedet. De kan nemlig bruges til at variere belysningen; og ikke mindst oplyse de områder af din bolig, som dine loftlamper ikke formår at oplyse tilstrækkeligt.

Brug koncentreret lys med omtanke

Hvis du er på udkig efter generel belysning, så vil loftlamper med et diffust lys ofte være at foretrække. Det giver nemlig det mest behagelige lys, og spreder lyset rigtigt meget. Til gengæld kan du bruge din nye bordlampe eller væglampe strategisk i forhold til at belyse særlige områder i lokalet.

Der hvor koncentreret lys fra eksempelvis en bordlampe kan være ideel, er når du vil skabe en særlig stemning et specifikt sted i lokalet. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med et læsehjørne eller dit skrivebord. Her har du typisk brug for koncentreret belysning, og det får du med en væglampe, bordlampe eller gulvlampe.

Dog er det værd at huske på, at for store kontraster i dit rum ikke altid er en god ting. Om end det kan skabe en flot effekt, så er store kontraster i lyssætningen også med til at forvirre og trætte øjnene. Det koncentrerede lys skal således bruges med omtanke.

Undersøg farvegengivelsen på din lyskilde

Slutteligt så er det altid en god ide, at du vælger din lyskilde efter hvor god en farvegengivelse lyskilden har – og det udtrykkes ved lyskildens Ra værdi. Særligt er det en god ide, at montere belysning med en meget høj Ra værdi ved køkken- og stuebord. Den gode farvegengivelse medvirker nemlig til, at maden ser mere indbydende ud; og at tiden ved bordet bliver mere behagelig.

Du kan genkende en pære med en god farvegengivelse på, at Ra værdien er over 80. Jo tættere du kommer på 100 jo bedre, men en god tommelfingerregel er altid at gå efter en pære, der har en Ra værdi over 80. Hos WATTOO.DK finder du et stort udvalg af både glødepærer, halogenpærer og LED-pærer – og alle vores pærer kommer med en meget god farvegengivelse.

Ydermere kan du med fordel også notere dig lyskildens farvetemperatur. Farvetemperaturen udtrykkes ved Kelvin, og for langt de fleste vil en lyskilde med en Kelvin værdi på 2600-3000 være et godt valg. Det er nemlig i dette interval, at vi typisk betegner lyset som værende varmt og behageligt. Hvis du dog godt kan lide koldere lyskilder, så kan du med fordel kigge efter pærer, der har en Kelvin værdi på over 3000.

Se alle produkter i kategorien Belysning

Tryk for at åbne chatten
Skriv til os