Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

Loftlamper

Loftlamper udgør den primære belysning i de fleste boliger, og derfor kan det godt betale sig, at investere i flotte og moderne loftlamper i god kvalitet. Hos WATTOO.DK finder du et bredt udvalg af lamper fra kendte producenter som LampGustaf, Markslöjd og Nordlux – og du finder alt fra pendel lamper til spotlights. Her på siden har vi samlet vores udvalg af loftlamper, så du nemt kan finde netop dét, du leder efter.

Men det kan også være en svær opgave at spore sig ind på, hvilken loftlampe man skal bruge – og vurdere om den ene model passer bedre end den anden. Vi vil dog gerne hjælpe dig så godt vej på vej som vi kan, hvorfor du i det følgende kan finde gode råd til dit køb af loftlampe.

Gode råd til køb af loftlamper

De fleste har flere loftlamper hængende i boligen, og de står typisk for det meste af den kunstige belysning; altså det lys, der skal supplere eller erstatte det naturlige sollys. Det er derfor en væsentlig faktor i din indretning, og har endvidere større indflydelse på indeklimaet end de fleste tror. Med den rette belysning kan du nemlig få et rum til at virke både større og mere behageligt at være i.

Det er ligeledes derfor, at det kan være en stor opgave, at vælge de rigtige loftlamper til din bolig eller virksomhed. Et godt udgangspunkt er dog så vidt muligt kombinere loftlys med andre typer belysning; som eksempelvis bord- eller væglamper. En god blanding af forskellige lyskilder kan nemlig medvirke til, at rummet virker større.

En typisk fejl mange begår, er kun at have loftlamper til belysning. Selvom loftlamperne naturligvis afgiver rigtigt meget lys til dit rum, så er det altid en god ide at kombinere det med en moderne bordlampe eller måske en gulvlampe i flot design. Det gør sig særligt gældende for de rum du bruger rigtigt meget – som køkkenet eller stuen – hvor den rette belysning kan gøre meget for indeklimaet.

Fokusér på rummet som helhed

Når du skal vælge din nye loftlampe, så er det altid et rigtigt godt udgangspunkt, at tænke på rummet som en helhed. Hvis du fokuserer for meget på særlige områder eller hjørner i rummet, så bliver resultatet sjældent godt. Det betyder ligeledes, at du som udgangspunkt ikke skal gå efter for store kontraster, når du køber dine lofthængte lamper.

Det kan være rigtigt smart og bemærkelsesværdigt bevidst at skabe kontraster i belysningen, men det er også med til at forvirre og til at trætte dine øjne. Du bør altså så vidt muligt skabe flydende overgange mellem din belysning, og ikke mindst sørge for, at hele rummet er godt belyst.

Gå som udgangspunkt efter diffust lys

Et andet godt råd, når du skal købe ny belysning er også, at du går efter det diffuse lys. Det betyder med andre ord, at du skal gå efter loftlamper, som spreder lyset mest muligt. I praksis vil det betyde lamper, uden lampeskærme eller med gennemsigtige lampeskærme.

Der er naturligvis visse områder af rummet, hvor specifik belysning er en god ide; men det er typisk ved arbejdsområder, læsehjørne eller skrivebord. Skal du bruge dine loftlamper til generel belysning, så er det en god tommelfingerregel at gå efter det diffuse lys.

Vælg en varm lyskilde med god farvegengivelse

Som udgangspunkt kigger man efter to forskellige ting, når man skal vælge belysning – og dermed lyskilde. Den ene ting er lyskildens farvetemperatur, der bliver målt i Kelvin; og farvegengivelsen der udtrykkes ved en såkaldt Ra værdi.

Når du kigger efter lyskildens farvetemperatur, så bør du gå efter det man kalder for en varm farvetemperatur, hvilket vil sige, at lyskilden skal have 2600-3000 Kelvin. Tidligere var det sådan at de traditionelle glødepærer havde det varme, behagelige lys – medens halogenpærer og LED-pærer havde et mere kunstigt og koldt lys. Sådan er det dog ikke mere, og de moderne halogenpærer samt LED-pærer fås nu også med et varmt lys.

Udover det, så skal du vælge en lyskilde med en god farvegengivelse. Farvegengivelsen udtrykkes ved en Ra værdi, og den skal som udgangspunkt være så tæt på 100 som muligt. Du kan dog godt regne med, at din lyskilde har en god farvegengivelse, så længe Ra værdien er over 80.

Se alle produkter i kategorien Belysning

Skriv til os