Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul – Lauritz Knudsen

Til maks. 10A (forsikring maks. 13A) og 250Vac / 50Hz. Special stikkontakt, som normalt udelukkende bruges på hospitaler, og som sikrer at kun hospitals stikpropper kan isættes. Den har indbygget en 1-polet afbryder, så strømmen kan afbrydes uden at trække stikproppen ud.

inkl. moms fra 137,00 DKK

Beskrivelse

Serien af de klassiske FUGA stikkontakter fra Lauritz Knudsen, er de mest gængse og brugte i de danske el-installationer. Man ser dem både i private hjem og erhver.

De opdeles i 4 hovedkategorier:

 1. Almindelige stikkontakter:
  Det er dem som normalt bruges i private hjem og erhver. De bruges til at tilslutte alle former for udstyr som bruger 230V.

 2. EDB stikkontakter:
  Disse bruges gerne i skoler og erhver, men kan også fint bruges hos private. De sikrer at kun EDB stikpropper med skrå ben kan tilsluttes til dem. De forsynes normalt fra deres eget HPFI og/eller sikringsgruppe. På denne måde kan computere og lign. beskyttes mod utidig slukning, hvis f.eks. der sker en fejl i et køleskab eller lampe, som får HPFI eller sikringen til at gå.

 3. Hospitals stikkontakter:
  Disse special stikkontakter bliver udelukkende brugt på hospitaler. De bruges til at sikre, vha. de specielt udformede hospitals stikpropper, at kun hospital udstyr bliver tilsluttet deres el-installation, for at beskytte deres udstyr mod forstyrelse eller strømnedbrud.

 4. Stikkontakter med andre jord systemer:
  Vi er begyndte at se andre jord systemer blive lovlige i Danmark nu. F.eks. er stikproppen med pind-jord blevet lovlig (strammer fra Frankrig og Belgien). I disse stikpropper kan man normalt ikke tilslutte danske stikpropper med jord. Men kan man så i stedet bruge f.eks. kombi Schuko side-jord/Fransk pind-jord stikpropper i dem. Disse kombi stikpropper findes normalt på det meste elektriske udstyr og hårde hvidevare, som bliver solgt i Danmark. Hvis disse stikpropper så bruges i deres korrekte stikkontakter, sikrer man at der opnåes en korrekt jord forbindelse. Normalt skal man ellers bruge en hybrid adaptor eller klippe stikpropper af, og montere en dansk stikprop med jord.

Generelt om FUGA stikkontakter:

FUGA stikkontakterne er udført i et stilrent design og findes i flere forskellige udgaver, alt efter ens behov.

Stikkontakterne uden afbryder er i sær velegnet langs gulvet hvor TV, lamper osv. tilsluttes. De er også perfekte til hård hvidevare som f.eks. køleskabe, da de er med til at sikre at de ikke slukkes ved en fejltagelse. De findes til både 1 og 1½ modul dåser og underlag, samt i en vandret 2 modul udgave.

Stikkontakterne med afbryder finder stor anvendelse ved køkkenbordet og andre stedet hvor du har ting tilsluttet semi-permanent. F.eks. er det rart at kunne slutte for strømmen til brødristeren, når man er færdig med at bruge den. Så ved man at den er slukket, og at der ikke sker noget mens man ikke er hjemme. De findes 1½ modul størrelser.

Til renovering af gamle el-installationer uden jord, findes stikkontakterne med afbryder og uden jord. Det vil sige at de ikke har de tredje hul til jord benet på moderne stikpropper. Der kan altså kun tilsluttes de flade stikpropper uden jord, og i nogle tilfælde også Schuko uden jord eller kombi Schuko/pind-jord med jord stikpropper som findes på mange hvidevare og maskiner.
Vær opmærksom på at hvis du tilslutter f.eks. en Schuko stikprop med side-jord til en stikkontakt uden jord, så vil din brugsgenstand ikke have nogle jord forbindelse. Dette kan nogle gange være uhensigtsmæssigt.
Disse stikkontakter uden jord, må kun bruges i gamle el-installationer uden jord som reservedele, ellers hvis der blot udvides med en enkelt eller to ny stikkontakt. De må IKKE bruges i ny moderne el-installationer med jord.

Stikkontakterne findes også med indbygget LED lampe som, alt efter den valgte stikkontakt, kan bruges som kontrol lys eller ledelys

 • Kontrol lys: Lyset er kun tændt hvis der er strøm på stikkontakten og der er isat en stikprop.

 • Ledelys: Lyset er altid tændt når der er strøm på stikkontakten.

Læs på de enkelte stikkontakter med LED hvordan lyset virker på dem.

Stikkontakterne moteres, alt efter deres størrelse, i indmuringsdåser, indstøbningsdåser, forfradåser, underlag osv. Alt efter valgt dåse eller underlag skal der tilkøbes en ramme, som klikkes fast på afbryderen inden den monteres. Nogle panelunderlag har indbygget ramme og kræver ikke seperat ramme.

Spørgsmål og svar:

 • Hvad betyder "Til maks. 16A (forsikring maks. 16A) og 250Vac / 50Hz." eller "Til maks. 10A (forsikring maks. 13A) og 250Vac / 50Hz "?

  Det første "maks. 16A" eller "maks. 10A" betyder, at du maksimalt må trække en strøm igennem stikkontakten på det angivne niveau. Så hvis du f.eks. på en stikkontakt med maks. 10A tilslutte så meget at du kontinuerligt bruger 13A, kan du risikere at den gå i stykker.

  Det andet "forsikring maks. 16A" eller "forsikring maks. 13A" betyder, at sikringen uden i tavlen, som sidder foran ledningerne ud til stikkontakten må maks. være på 16A eller 13A, for at den kan beskytte stikkontakten korrekt imod kortslutninger på brugsgenstandene.

  Det sidste "250Vac / 50Hz" betyder at den maksimale spænding som stikkontakten må bruges til er 250Vac med en frekvens på 50Hz. Normalt i Danmark bruger vi, mellem fase og nul, 230Vac ved 50Hz, så dette er nemt at overholde. Huske at du ikke må tilslutte to faser til stikkontakterne, da der så vil være 400Vac på den, og det er den ikke designet til.

Specifikationer

Brand Lauritz Knudsen
Halogenfri Ja
Halogenfri (yderligere information) PVC fri, Halogenfri, Overholder RoHS direktivet
IP-klasse (kapslingsklasse) IP20
Jord Dansk jord (3 huller)
Kontaktsæt 1 x 1-polet kontaktsæt som afbryder for fasen til stikkontakten.
Maks. forsikring Maks. 13A
Modul betegnelse 1½ modul
Modul bredde 1 modul
Modul højde 1½ modul
Montering & tilbehør Leveres med 2 stk. formonterede gribe kløer som bruges ved montage i underlag, panelunderlag og forfradåser. Kløerne kan fjernes og erstattes med afbryderskruer når indsatsen monteres i f.eks. indmuringsdåser osv.
Mærkespænding 250Vac / 50Hz
Mærkestrøm 10A
Pillesikring Stikkontakten er udført med pillesikring. Den beskytter imod utilsigtet berøring af strømførende dele eller hvis f.eks. en enkelt strikkepind forsøges stukket ind i fase eller nul hullet.
Stik type Dansk hospital stik
Tilslutningsklemmer 3 stk. dobbelte skrueløse klemmer for 1,5 til 2,5 mm² stiv, flertrådet eller mangetrådet leder. Kun én leder pr. hul. Til mangetrådet (blød) lednind skal der anvendes tyller.

Varianter

FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul, hvid – Lauritz Knudsen FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul, hvid – Lauritz Knudsen
Varenummer: 1017036655
inkl. moms 137,00 DKK
inkl. moms 137,00 DKK
FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul, lysegrå – Lauritz Knudsen FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul, lysegrå – Lauritz Knudsen
Varenummer: 1017036642
inkl. moms 182,00 DKK
inkl. moms 182,00 DKK
FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul, uden afdækning/tangent – Lauritz Knudsen FUGA, Hospital stikkontakt med jord og 1-polet afbryder, 1½ modul, uden afdækning/tangent – Lauritz Knudsen
Varenummer: 1017056185
inkl. moms 152,00 DKK
inkl. moms 152,00 DKK
Skriv til os