Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

Nordtronic – LED driver, 350mA

LED driver til Nordtronic kabinetspots/køkken LED-spots og mini downlight. Findes både som dæmpbar og ikke dæmpbar versioner. Leverer en konstant strøm på 350mA og har en maks. udgangsspænding på mindre end 60Vdc. Udgangspænding er variable, og stiger i takt med at driveren belastes mere (flere spot og ledninger tilsluttes).

inkl. moms fra 172,00 DKK

Beskrivelse

Denne LED driver levere en konstant strøm på 350mA

Udformning:

LED driveren har en tilledning som er forsynet med en almindelig stikprop uden jord (en europlug).

Driveren er forsynet med en fordelerboks på sekundær siden, hvor der i alt kan tilsluttes 6 spots.

Tilslutning af spot og minimum/maksimum belastning:

Der skal som minimum tilsluttes nok LED spot til driveren, så den totale belastning bliver større end minimums belastningen, for at LED-driveren virker korrekt. Det betyder at der som minimum normalt skal tilsluttes 1, 2 eller 3 spot alt efter hvilken spot der vælges samt hvilken af LED driverne der bruges.

Der må ikke tilsluttes flere spot til driveren end dens maks. watt belastning tilllader. Også selvom det betyder der stadig er udgange ledig. For eksempel hvis der bruges spot på 4 watt på en LED driver til maks. 16W, kan der maksimalt tilsluttes 4 spot til LED driveren.

Spottene, som skal bruges med denne LED-driver, er forsynet med et stik i enden af ledningen. Dette stik er lige til at stikke ind i fordelerens udgange, uden at der skal afisoleres ledninger eller bruges værktøj.

Der findes også et forlængerkabel til spottene. Dette kan du læse mere om her.

I de sidste ubrugte udgange i fordeleren sidder der en "lus", som nemt fjernes når ekstra spot ønskes tilsluttet. Hvis en "lus" fjernes uden at et spot bliver tilsluttet i stedet, vil ingen af de tilsluttede spots lyse. Dette skyldes at de alle sidder i serie med hinanden og ikke parallelt, som man kender det ved konventionelle 12Vac spot installationer. Hvis en "lus" tages ud ved en fejl, kan den blot trykkes på plads igen i den pågældende udgang i fordeleren.

De dæmpbare LED-driver leveres med 4 formonterede lus, og de ikke dæmpbare med 5 formonterede lus.

Hvordan virker en LED driver:

En LED driver er normalt en strømforsyning og ikke en spændingsforsyning. Der findes dog en del spændingsforsyningner der også kaldes LED drivere.

I daglig tale, kalder vi normalt alle adaptorer (f.eks. 230Vac til 12Vac adaptor), netdele (til f.eks. en bærbar) og elektronisk transformere, der leverer en konstant spænding, for strømforsyninger. Dette er dog normalt en forkert betegnelse, og man burde i stedet kalde dem for spændingsforsyninger.

Du kan her læse hvad forskellen er på en strømforsyning og en spændingsforsyning.

  • Spændingsforsyning (kaldes dog normalt i daglig tale for en strømforsyning, adaptor eller netdel):
    Leverer normalt en næsten konstant udgangsspænding på f.eks. 12Vac, 12Vdc, 24Vdc osv. Strømmen er variabel og stiger i takt med at belastningen, der er tilsluttet, forsøges. Belastningerne (f.eks. pærer) skal tilsluttes parallelt til spændingsforsyningen. Både spændings- og strømforsyningner kaldes normalt blot begge for strømforsyninger.

  • Strømforsyning (kaldes tit også for en LED driver):
    Leverer en konstant strøm på f.eks. 350mA. Spændingen er variabel alt efter hvor stor belastning der bliver tilsluttet forsyningen. Belastningerne (f.eks. LED'er) skal tilsluttes i serie til strømforsyningen. Jo flere LED'er der f.eks. tilsluttes, jo større bliver den totalte udgangsspænding, mens strømmen forbliver den samme.

En LED driver er normalt en ægte strømforsyning, der leverer en konstant strøm og en variabel spænding. Jo flere LED'er der bliver sat efter hinanden i serie, jo højere bliver udgangsspændingen på LED driveren. Disse LED drivere har et max. antal watt de kan levere. Hvis man tilslutter flere LED'er som tilsammen bruger mere watt end driveren kan holde til, vil den normalt enten slukke sig selv fordi den bliver overbelastet. Man kan også komme ud for at LED driveren begynde at levere en lavere strøm og spænding, fordi den ikke er i stand til at hæve spændingen yderligere for at kunne fastholde den konstatnte strøm.

Hvis man tilslutter 2 ens LED'er, som skal bruge 350mA for at lyse, parallelt til en LED driver på 350mA, vil der - groft sagt, og uden at tage hensyn til hvordan LED'er ellers virker - kun løbe 175mA igennem hver LED. Derfor vil LED'er ikke virke korrekt. LED'erne af denne type skal forbindes i serie med hinanden, for at der løber 350mA igennem dem begge.

Fastgøring:

LED driveren kan fastgøres til sit underlag eller f.eks. på en lægte via de to huller i hvert hjørne.

Lysdæmpning (kun den dæmpbare version):

LED driveren kan dæmpes med CR (bagkants) lysdæmpere*:

*) Vigtigt at vide omkring lysdæmpning:

Driveren må ikke dæmpes med en LR (forkants) lysdæmper. Hvis der bruges LR lysdæmpere vil driverens levetid falde markant pga. overbelastning af elektronikken.

Det er ikke sikkert at samtlige lysdæmpere der findes kan dæmpe LED driveren, især ikke hvis de er af ældre dato og især dem fra før LED pærer blev normalt.

Nogle UNI lysdæmpere (kan både fungerer som en CR og en LR lysdæmper) kan ikke finde ud af at de skal dæmpe som en CR lysdæmper når de bruges med LED pærer og vil derfor ikke virke korrekt.

Nogle UNI lysdæmpere som normalt virker med LED driveren (f.eks. LK FUGA® Lysdæmper TOUCH IR 350 UNI) kan dog i meget få og sjældne tilfælde forstyrres af eksterne forhold sådan at de ikke virker korrekt og forringer driverens levetid. Dette kan f.eks. skyldes støj fra dårligt skærmede frekvensomformere, slidte lysstofrørs armaturer, fejl i el-installationen eller lign. Nogle gange kan det også skyldes at lysdæmperens elektronik er defekt.

Hvis du oplever problemer med UNI lysdæmpere, så anbefales det at skifter over til en decideret CR lysdæmper.

Opdatering af LED driveren:

Den dæmpbare LED driver er blevet opdateret til en ny version i 2015. Specifikationer og funktioner er det samme på det nye version som på den gamle.

Specifikationer

Brand Nordtronic
ELV type (ekstra lav spænding) SELV
Funktion Strømforsyning (konstant strøm)
Godkendelser CE
IP-klasse (kapslingsklasse) IP44
Isolationsklasse Klasse 2 - Dobbeltisoleret
Primær strøm (yderligere information) Strømmen er variabel. Den stiger og falder alt efter størrelsen på den tilsluttede belastning.
Primær tilslutning/klemmer Forsynet med stikprop uden jord og tilledning på 1,8 meter
Sekundær spænding (yderligere information) Udgangsspændingen er variabel og reguleres automatisk efter den tilsluttede belastning.
Sekundær strøm Konstant 350mA
Sekundær strøm (yderligere information) Strømmen er konstant uanset den tilsluttede belastning, så længde belastningen er inden for de angivede min. og maks. watt.
Sikring Indbygget termosikring med auto reset
Type LED driver
Udgangsstrøm 350mA
Udgangstype Jævnstrøm
Virkningsgrad > 0,85

Varianter

Nordtronic – LED driver, 350mA / 5-16W / dæmpbar (NT-1872) Nordtronic – LED driver, 350mA / 5-16W / dæmpbar (NT-1872)
Varenummer: 9907001130
inkl. moms 267,00 DKK
inkl. moms 267,00 DKK
Nordtronic – LED driver, 350mA / 2-20W / ikke dæmpbar (1883) Nordtronic – LED driver, 350mA / 2-20W / ikke dæmpbar (1883)
Varenummer: 9907003483
inkl. moms 172,00 DKK
inkl. moms 172,00 DKK
Tryk for at åbne chatten
Skriv til os