Hvorfor vælge belysning med LED paneler i loftet?
Der er mange gode grunde til at vælge LED paneler som din løsning til belysning. Ikke kun er en god beslutning for miljøet, eftersom LED er en bæredygtig form for belysning, LED paneler virkelig gode til at oplyse et rum. De fremhæver nemlig lokalets arkitektoniske udtryk, som et ovenlysvindue ville gøre det. Med LED paneler får du altså omgivelserne til at fremstå flottere, samtidig med at der gives et behageligt oplyst rum fra en lampe, der ikke kaster nogle skarpe og grimme skygger - noget der ellers kan være svært at slippe for med andre almindelige lamper.
LED lyspaneler i loftet er en flot og diskret løsning til et kontor, der ønsker et miljø der ikke forstyrrer øjnene med distraherende lys der blænder. Eftersom LED paneler er en meget neutral løsning giver de suveræn mulighed for at skabe et sundt og godt indeklima da de med det rette antal oplyser rummet fuldt ud så der ikke er nogle mørke hjørner at finde.
Belysning er værd at forholde sig til når det gælder kontorer og andre arbejdspladser, da det påvirker vores trivsel i stor grad. Med LED paneler får du altså den nok bedste grundbelysning der endnu er opfundet og vælger du mikroprismatisk vil det ovenikøbet give en rolig belysning som er behagelig at opholde sig i; på kontorer, i butikker, showrooms, større gangarealer og institutioner.
LED lyspaneler giver godt arbejdslys
Godt arbejdslys er lys, der gør det lettere for medarbejderen at se samt udføre sine opgaver. Derudover er det vigtigt at belysningen på f.eks. kontoret skaber et behageligt miljø, der er stimulerende for selve arbejdet der skal udføres. LED loftpaneler fleksible og er lavet til god arbejdsbelysning og kan tilpasses med
- mængden af lys i rummet (lumen)
- optik (mikroprismatisk og opal)
- UGR(blændingstallet)
- farvetemperaturen på lyset
- dagslysstyring i lokalet
For at opnå den mest optimale arbejdsbelysning skal der altså sikres en god grundbelysning der resulterer i en både effektiv og behagelig arbejdsgang med glade og produktive medarbejdere.
Hvad er forskellen på mikroprismatisk optik og opal optik?
Når det gælder belysning på arbejdspladsen kan det simpelthen ikke svare sig at gå på kompromis med kvaliteten. Bl.a. blændingsmængden har en påvirkning på både effektivitet og velvære som man ikke bør undervurdere. Sidder du 8 timer hver dag i generende og blændende lys kan det have konsekvenser som hovedpine, ubehag, mindre produktivitet, dårlig koncentration på arbejdsområdet osv. - det er der ingen grund til at byde hverken sig selv eller sine medarbejdere.
Det er derudover også noget der kan give eventuelle kunder en skidt oplevelse, hvis der f.eks. er blændende lys i mødelokalet osv.
For at opnå det bedste resultat til din situation er det en rigtig god idé at kigge på, hvorvidt LED panelerne skal være i mikroprismatisk optik eller opal optik. Det spiller nemlig en vigtig rolle og her vil vi forklare hvad de hver især kan.
LED panel med opal optik
Skaber blød og jævn belysning - En billig mulighed for at skabe en flot grundbelysning. Det kan være en god løsning steder som garager og værksteder samt indgangspartier, gangarealer og foyerer. Dens overflade er blank og LED paneler i opal optik har en UGR over 19 - Så er du ude efter belysning til kontor eller lignende, vil vi derfor henvise til mikroprismatisk optik.
LED panel med mikroprismatisk optik
Er ideel til arbejdsstationer hvor der er behov for blændfri belysning - LED paneler med mikroprismatisk optik kan med fordel anvendes til belysningsopgaver på f.eks. kontorer eller kantiner, skoler, konferencerum og generelt steder hvor der foregår skærmarbejde. Faktisk er det et lovkrav at LED paneler på kontorer mm. har en UGR under 19. Det sikrer du dig at overholde ved at vælge den mikroprismatiske optik, som nemlig har en UGR på ≤19. Den er som nævnt blændfri og giver også minimalt genskin i bl.a. computerskærme.
LED-paneler og UGR
Et vigtigt aspekt, når du skal til at anskaffe dig LED-paneler er blændingstallet. Måske du i forbindelse med din søgen er stødt på forkortelsen UGR. UGR står for ‘Unified Glare Rating’, som kan oversættes til ‘samlet grad af blænding’ og er et tal der angiver mængden/graden af blænding fra den gældende lyskilde. Her ser du de forskellige grader:
UGR 13: Fremragende blændingskontrol
UGR 16: Udmærket blændingskontrol
UGR 19: Tilstrækkelig blændingskontrol (anbefalet til kontormiljøer)
UGR 21: Svag blændingskontrol
Hvis UGR tallet er over 19, begynder det at kunne opleves som generende og blændende, hvor alt under 19 betegnes som blændfrit og dermed velegnet til kontormiljøer og andre lignende arbejdsstationer.
Ønsker du en lysberegning til dit nye projekt? Så skriv ind til [email protected]. Vi er altid klar til at hjælpe dig!
FAQ til LED paneler
- Hvilken type loft kan jeg installere et LED-panel i?
Et LED-panel kan indbygges i nedhængte lofter. F.eks. rockfon. De kan også indbygges i troldtekt. Du kan også benytte påbygningsrammer, og så kan panelerne påbygges alle lofter. Endelig kan du også nedhænge LED paneler i wire.
- Hvor mange LED-paneler skal jeg brug pr. m2?
Som en tommelfingerregel kan man tage udgangspunkt i et LED-panel pr. 8 m2.
Se alle produkter i kategorien Belysning