Hurtig levering

14 dages returret

Altid lave fragtpriser

vi tilbyder GLS, DAO, m.fl.

Private, erhverv, offentlig

vi handler med alle

Kæmpe udvalg

med over 100.000 varer

Viola Mini indbygningsspot LED 2W / 30° / 2700K / dæmpbar - børstet aluminium

Genialt mini-spot som kan bruges utallige steder. F.eks. indbygget i hanebåndsbjælker, i toppen af dør- eller vindueskarm, som stjernehimmel imellem større spot eller som nat belysning. Perfekt til hygge- og effektbelysning. Kan også bruges helt inde i brusenichen uanset loftshøjden. Lyser med 140 lumen (~18W halogenpære), har en behagelig varm hvid farve og god farvegengivelse.

Varenummer:9907001123
inkl. moms 133,00 DKK

Beskrivelse

OBS: Husk at læse afsnittet om elektrisk tilslutning. Disse spot kan IKKE bruges uden en LED driver. Husk at lægge en eller flere LED drivere i kurven inden bestilling. Spottene skal tilsluttes en strømforsyning der leverer en konstant strøm på 350 mA. Hvis spottene tilsluttes en spændingsforsyning, der f.eks. leverer en konstant spænding på 12Vdc kan de tage skade. Husk at plus og minus skal vende korrekt. Dette er sikret ved brug af Nordtronics egen LED driver.

Viola Mini spottet fra Nordtronic:

Viola Mini er et super smart og praktisk LED indbygningsspot fra Nordtronic. Den lille størrelse gør det muligt at indbygget det næste hvor som helst.

Montering og anvendelse:

Den udvendige diameter er på 33 mm, og den kræver kun et hul på omkring 18-20 mm. Det fastholdes med de 4 fjeder-clips som sidder på siden af det. Spottet kan også monteres direkte op i et 20 mm flexrør, hvilket gør det nemt at føre ledningen fra spottet og hen til LED driveren efter f.eks. lofter og vægge er lukkede.

Spottet kan bruges til rigtige mange forskellige formål som f.eks.:

 • Indbygget i toppen af dørkarmen eller vindueskarmen.

 • Som stjernehimmel imellem f.eks. Quick Install indbygningsspot for at lave ekstra hygge til de mørke aftener.

 • Nat og rute belysning. Tænd dem om aftenen og natten i stedet for den normalle belysning, når du kun lige ønsker nok lys til at kunne finde fra soveværelset til toilettet.

 • Indbygget i hanebåndsbjælkerne.

 • Effekt belysning i, på og under møbler.

 • Punkt belysning af genstande der skal fremhæves. F.eks. ting som står i en indbygget hylde i en væg.

 • 5-6 stk indbygget i loftet i brusenichen, også selvom loftshøjden er under 2,25 meter!.

 • Trappetrins belysning

Det er mere eller mindre kun fantasien, der sætter grænser.

Viola Mini eller Elena Mini - Hvad skal jeg vælge?:

Nordtronic laver to forskellige versioner af mini indbygningsspottet:

Fælles for begge versioner er at de lyser med 140 lumen og at deres farvetemperatur er på 2700 kelvin (varm hvid). Derudover bruger de begge lidt under 2W og skal forsynes via en LED driver eller lign. som leverer en fastlåst strøm på 350 mA, og en variabel spænding.

Viola Mini har en smal lyskegle med en spredning på 30 grader. Lyset vil fremstå skarpt og fokuseret med skarpe skygger. Lyset fra Viola Mini vil have en længere rækkevidde end fra Elena Mini. Det gør spottet ideelt til punkt belysning af genstande - der skal fremhæves - på f.eks. hylder, til supplerende loft belysning, eller - hvis der monteres nok af dem - som hovedbelysning i f.eks. en bruseniche.

Elena Mini har en bred lyskegle med en spredning på 120 grader. Lyset vil fremstå blødt og udfyldende med bløde skygger. Lyset fra Elena Mini vil have en kortere rækkevidde end fra Viola Mini. Det gør spottet perfekt til effekt belysning, blød baggrundsbelysning af hylder hvor der ikke er en ting der specielt skal fremhæves eller pynte belysning i loftet sammen med den almindelige belysning.

Både Viola Mini og Elena Mini kan bruges som LED stjernehimmel-spot. Viola vil give et fokuseret lys og give flere skygge effekter imellem spottene eller gør det muligt at bruge lidt færre større spot i rummet. Elena vil give et blødt lys med knap så markante overgange mellem lys og mørke. En gruppe af Elena Mini spot vil give en rigtig hyggelig stemning når kun de er tændt. Elena vil dog ikke bidrage meget til den generalle belysning i rummet.

Elena kan som udgangspunkt ikke bruges som den eneste kilde til belysning i et rum, men bør i stedet bruges samnen med andre spot.

Viola kan i nogle tilfælde godt bruges som rum belysning, men kun i mindre rum og i et stort nok antal.

Vådrum:

Viola Mini kan uden problemer bruges i vådrum inde i brusenichen eller over badekaret (område 1 og 2), da den er IP44 godkendt og forsynet med lavspænding via en LED driver (lavspænding) som placeres uden for område 1 og 2.

Område 1 findes inde i brusenichen/badekaret og går op til 2,25 meter over gulvet.
Område 2 findes rundt om område 1 og er 60 cm bredt. Dette område går også op til 2,25 meter over gulvet.

Elektrisk tilslutning:

Viola Mini indbygningsspot skal benyttes sammen med Nordtronics LED driver (du finder den både via dette link, samt under under tilbehørs fanen længere oppe). Driveren tilsluttes til 230Vac via en almindelig stikprop. Spottene tilsluttes til driveren via små 'plug-n-play' stik.

Tilledningen på spottet kan forlænges, uden brug af værktøj, med et eller flere forlængerkabler (hvert kabel er 2 meter langt), hvis du har brug for større afstand mellem LED driver og LED spottet. Læs mere om forlængerkablet samt hvad du skal være opmærksom i beskrivelsen af produktet. Husk at forlængerkablet også belaster LED driveren en lille smule.

Vær opmærksom på at minimum og maksimum watt på LED driveren skal overholdes. Der kan godt være flere ledige udgange på driveren, end der kan tilsluttes en given type LED spot. Når Viola Mini spot tilsluttes til Nordtronics LED driveren så skal følgende overholdes:

 • Producenten oplyser at der minimum skal tilsluttes 4 Viola Mini spot til driveren.
  Belastningen på driveren ved 4 spot vil være over de minimum 5W som driveren kræver.

 • Der må maks. tilsluttes 8 Viola Mini spot til driveren.
  Belastningen på driveren ved 8 spot vil være 16W og den må maks. være 16W. Vær opmærksom på at LED driveren kun har 6 udgange. Hvis der skal tilsluttes mere end 6 spot, skal der laves en samling i f.eks. en forgreningsdåse. Gør kun dette hvis du har fuldstændig styr på hvordan dette gøres korrekt og hensigtsmæssigt.

OBS: Husk at alle ubrugte udgange på LED driveren skal være forsynet med den medleverede og formonterede "lus".

Brug af LED drivere fra andre producenter:

Bemærk: Hvis Plug&Play stik på spots afklippes, bortfalder garantien. Der kan dog benyttes andre LED drivere, så længe de leverer en fast og konstant strøm på 350 mA. Vær opmærksom på følgende hvis du bruger en anden LED driver end en af dem fra Nordtronic. Plus og minus på LED spottet skal tilsluttes korrekt til LED driveren, da spottet ellers ikke vil virke. Hvis der tilsluttes for stor spænding modsat til LED'en kan den tage skade. Du kan se hvordan plus og minus vender ved at se på det formonterede stik. Du finder et billede længere oppe på siden, som viser hvordan plus og minus er placeret i forhold til stikket. Husk også at hvis flere spot skal tilsluttes til den samme LED driver, skal spottene sættes i serie med hinanden. Dette gøres ved at første spots plus forbindes til LED driverens plus. Spottets minus forbindes til næste spots plus og så videre. Det sidste spots minus forbindes til LED driverens minus.

Lysdæmpning:

Viola Mini spottet kan lysdæmpes. Dette kræver dog at man vælger en dæmpbare LED driver. For mere information, læs beskrivelsen på Nordtronic LED driverne.

Specifikationer

Beregnet til Indendørsbrug
Brand Nordtronic
Direkte i isolering Ja
Dæmpbar Ja (Kun i forbindelse med dæmpbar LED driver NT-1872 fra Nordtronic)
EAN 5704629018167
Farve Børstet aluminium
Farve information Børstet aluminium: Ligner børstet stål men er et bedre og mere eksklusivt materiale. Hvid: Blank lakeret hvid overflade. Mat hvid: Stilrent valg der får spottet til at "gå i et" med loftet. Mat sort: En matteret sort overflade. Kobber: Blank kobber.
Fatning Fastmonteret pære (kan ikke skiftes)
Form Rund
Godkendelser CE
Hulmål 18 mm
Højde 34 mm
IP-klasse IP44
IP-klasse (kapslingsklasse) IP44
Indbygningshøjde 34 mm
Inkl. lyskilde Ja (indbygget LED)
Installationskabel Leveres med fastmonteret svagstrømsledning
Isolationsklasse Klasse 3 - Ekstra lav spænding
Kipbar Nej
Ledningslængde 3 meter tilledning m. stik (Plug&Play)
Levetid 35.000 timer
Lyskilde Indbygget Osram LED-chip 2W / 350mA / 30° / 140lm / 2700K / RA 85 / dæmpbar (~18W halogen)
Materiale Spottet er primært udført i aluminium med af dele plast og stål, og det har mange fordele. Udseendet er mere rent og eksklusivt og aluminium køler godt. Derfor får du en optimal køling af LED'en og en længere levetid med et Nordtronic spot.
Montering Kan monteres direkte i et Ø20 mm flexrør eller i hul på ca. Ø20 mm ved hjælp af fjederne på siderne (anvend flexrørs løsningen ved porøse materialer)
Strømforbrug 350mA (skal forsynes af en LED-driver der holder strømmen konstant på 350mA)
Typenummer 1816
Udvendigt mål Ø33 mm
Videresløjfning Nej
Volt < 50Vdc (LED driver)
Vådrums zone Område 1, Område 2, Område 3, Uden for område

Varianter

Viola Mini indbygningsspot LED 2W / 30° / 2700K / dæmpbar - børstet aluminium Viola Mini indbygningsspot LED 2W / 30° / 2700K / dæmpbar - børstet aluminium
Varenummer: 9907001123
inkl. moms 133,00 DKK
inkl. moms 133,00 DKK
Viola Mini indbygningsspot LED 2W / 30° / 2700K / dæmpbar - hvid (mat) Viola Mini indbygningsspot LED 2W / 30° / 2700K / dæmpbar - hvid (mat)
Varenummer: 9907001122
inkl. moms 142,00 DKK
inkl. moms 142,00 DKK
Tryk for at åbne chatten
Skriv til os